wysylka foto na fb 2020Drodzy Darczyńcy Fundacji Księdza Orione Czyńmy Dobro, informujemy, że wysyłka sprawozdań dotyczących darowizn pieniężnych przekazanych przez Was w roku 2019 jest właśnie przygotowywana.

Z uwagi na trudną sytuację, związaną z zagrożeniem epidemicznym, nasi koordynatorzy i wolontariusze pracują zdalnie, jak większość instytucji i urzędów. Jednakże przygotowujemy wysyłkę sprawdzań dla Państwa i ufamy, że zdążymy do 31 marca wysłać dokumenty wraz z listem świątecznym.

Jednocześnie informujemy, że sprawozdanie z otrzymanej darowizny pieniężnej nie jest wymagane do odliczenia darowizny w zeznaniu PIT za rok 2019. Wymagany jest obligatoryjnie bankowy dowód wpłaty. To bankowy dowód wpłaty stanowi podstawę do odliczenia darowizny w zeznaniu podatkowym.

Natomiast Fundacja (Obdarowany) jest zobowiązana, w ciągu dwóch lat od otrzymania darowizny pieniężnej, przekazać Darczyńcy sprawozdanie będące potwierdzeniem, że darowizna (jednorazowa lub cykliczna), przekazana w 2019 roku, została przeznaczona na cel wskazany przez Darczyńcę w tytule wpłaty, który jest zgodny z celami statutowymi Obdarowanego.

Ponadto informujemy, że Ci z Państwa, którzy z różnych przyczyn potrzebują w najbliższych dniach uzgodnić kwoty wpłat darowizn za rok 2019, proszeni są o nadesłanie takiej informacji mailem na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Będziemy niezwłocznie Państwa informować

Dziękujemy za Wasze wsparcie i za wyrozumiałość. Razem z Wami czynimy Dobro każdego dnia.

z pozdrowieniami i darem modlitwy
Zarząd Fundacji Księdza Orione Czyńmy Dobro

Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami i potwierdzenie ich aby ukryć ten komunikat
Więcej informacji... Potwierdzam